THE DUTCH KENYAN HEALTH FOUNDATION

Support de strijd tegen tuberculose in half-nomadische gebieden in Kenia

Screenshot 2019-06-26 at 12.17.34.png
IMG_3632.jpg
Screenshot 2019-06-26 at 12.10.21.png
 

WAT IS  DKHF?

Terwijl tuberculose langzaam de wereld uit verdwijnt, verspreidt de ziekte zich op rap tempo in afgelegen gebieden in Kenia. Daarom is het van uiterst belang dat juist nu actie ondernomen wordt tegen deze zeer besmettelijke ziekte. Lees hier hoe DKHF is onstaan en waarom de stichting zo belangrijk is in Kenia in de strijd tegen tuberculose.

unnamed.png
 

ONZE PROJECTEN

Na een missie naar de afgelegen delen van Kenia is een plan van aanpak opgesteld om zo efficiënt mogelijk tuberculose aan te pakken (zie hier). In dit plan zijn korte en lange termijn projecten verder uitgewerkt. De volgende twee projecten wordt op dit moment uitgevoerd.

MANYATTA'S

Tuberculose dorpen, zogenoemde manyatta's, vangen de meest ernstig zieke patienten op. Door medicijnen, goede voeding en rust kunnen de patienten hier herstellen. DKHF onderhoudt momenteel 2 manyatta's waar 600 patienten per jaar verzorgd kunnen worden. Vind onder de kopje projecten meer informatie over de manyatta's.

LEPRA PROJECT IN WEST POKOT COUNTY

Het onderzoek naar lepra vond in 2019 plaats in een samenwerkingsverband tussen de afdelingen dermatologie en public Health van het Erasmus MC Rotterdam, de Universiteit van Leiden, Moi University Eldoret, Kenia, de Governor, Assembly en Ministery of Health of West Pokot County, een internationale groep van dermatologen waaronder Dr. Ben Naafs van de Stichting Tropendermatologie Munnekeburen en de DKHF en de PDHO.

Lees meer over dit project op de pagina "Projecten"

LETTER OF APPRECIATION: TUBERCULOSEBESTRIJDING

De regering van West Pokot County dankt de Dutch-Kenyan Health Foundation (DKHF) voor de (toegezegde) ondersteuning van de tuberculosebestrijding in 2019 en 2020. Deze ondersteuning loopt via de zusterorganisatie van de DKHF in West Pokot County; de Pokot-Dutch Health Organization (PDHO). Deze ondersteuning in 2019 en 2020 is mogelijk dankzij een donatie van Stichting Pauma

 

CONTACT

Lage Gouwe 140
2801 LL, Gouda
The Netherlands

 

©2018 BY DUTCH KENYAN HEALTH FOUNDATION. PROUDLY CREATED WITH WIX.COM

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now
Screenshot 2019-06-26 at 12.10.21.png