OVER DKHF

De Dutch-Kenyan Health Foundation (DKHF) is de opvolger van de Stichting Medische Hulp Kenia (SMHK) dat zich al sinds 1982 inzet voor de regio West-Pokot. De SMHK heeft structurele hulp naar West-Pokot gebracht wat betreft schoon drinkwater, vrouwen besnijdenis en scholing. De DKHF heeft zich ten doel gesteld de volksgezondheid in Kenia te verbeteren. De focus ligt specifiek op de regio's met semi nomadische bevolking zoals West-Pokot, Elgeyo Marakwet en Baringo. Bovendien ondersteunt de stichting het Memorandum of Understanding (MoU) tussen het Erasmus Universitair Medisch Centrum, Rotterdam, en Moi University, Eldoret. Deze MoU is erop gericht op onderwijs, onderzoek en bevordering van de volksgezondheid.    

De minister van Volksgezondheid van West-Pokot heeft DKHF gevraagd om hem te ondersteunen in de strijd  tegen tuberculose. Nederland loopt voorop in de wereld wat betreft kennis over tuberculose. De stichting onder leiding van Dr. Paul Mertens, gespecialiseerd in infectie ziekte bestrijding, kan dan ook zeker een verschil maken in Kenia. Het bestuur wordt ondersteund door de advies commissie waar experts op het gebied van tuberculose, tuberculose diagnostiek en zaken doen in Afrika inzitten. Hierdoor kan DKHF zich zo effectief mogelijk inzetten om tuberculose aan te pakken. 

 

WAAROM TUBERCULOSE?

Terwijl in het westen nauwelijks meer gevallen van tuberculose bekend zijn, is Kenia een van de laaste 22          "high-burden countries". De officiele cijfers laten een dalende prevalentie zien van 233 gevallen per 100.000 inwoners in 2015. Echter in de counties waar wij werken stijgt de prevalentie de afgelopen jaren juist (600 gevallen per 100.000 inwoners). Dit is extra zorgwekkend omdat de eerste gevallen bekend zijn in deze gebieden waar de tuberculose bacterie resistent is geworden tegen tuberculosemedicijnen. Actie tegen deze zeer besmettelijke ziekte is daarom hoogst noodzakelijk.

Knipsel.PNG
 
Knipsel.PNG

WAAR WIJ WERKEN

DKHF focust zich in Kenia op West-Pokot, Elgeyo-Marakwet en Baring county. Deze inlandse counties lagen vroeger politiek en sociaal volledig geisoleerd van de buitenwereld. Op dit moment worden deze gebieden nog steeds achter gesteld in Kenia. Het bijzondere aan deze counties is dat de bevolking grotendeels nog semi nomadisch is. Dit vergoot de kans op verspreiding van tuberculose en maakt behandeling lastig.

 

ANBI-STATUS

Sinds 29-05-2018 heeft de Belastingdienst de DKHF aangemerkt als algemeen nut beogende instelling (ANBI) als bedoeld in artikel 24, lid 4 van de Successiewet 1956 (inmiddels: artikel 6.33 Wet Inkomstenbelasting 2001 of artikel 5b Algemene wet inzake
rijksbelastingen). Het grote voordeel is dat giften aan de stichting fiscaal aftrekbaar zijn. 

 

©2018 BY DUTCH KENYAN HEALTH FOUNDATION. PROUDLY CREATED WITH WIX.COM

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now