WIE ZIJN WIJ?

Het Bestuur

 

DR. PAUL MERTENS

Voorzitter

Dr. Paul Mertens zet zich al meer dan 35 jaar in voor de volksgezondheid in Kenia. In 1980 begon hij als "medical officer" in het Nakuru Provincial Hospital namens het Keniaanse Ministerie van Volksgezondheid. Al snel daarna, in 1982, richtte hij de Stichting Medische Hulp Kenia met als doel de volksgezondheid in de regio West-Pokot te verbeteren. In 1999 stichtte hij ook de Netherlands Harambee Foundation for Health. Deze twee stichtingen hebben vele projecten succesvol afgerond en Paul is dan ook meer dan bekend met de gang van zaken in het Kenia. Met DKHF wil Paul zich nog een keer inzetten voor de regio om dit keer tuberculose aan te pakken. Een heftige ziekte met grote invloed op het dagelijks leven. 


Dr. Mertens is verbonden aan het Erasmus Medisch Centrum. Daarnaast is hij ook visiting professor Public Health aan Moi University, Eldoret.

ARJAN HOEFLAKE

Penningmeester

Arjan heeft van 2009 tot en met 2014 samen met zijn gezin (zijn vrouw Marielle en 5 kinderen) in Malawi gewoond. Als General Manager van een ontwikkelingsorganisatie heeft hij zich ingezet voor weeskinderen en hun naaste omgeving. Hij woonde op de locatie van de opvang voor weeskinderen, een lagere middelbare school, een under-5 clinic en boederij. Arjan is dus erg bekend met de Afrikaanse manier van zaken doen. 
Voor DKHF is hij de penningmeester. DKHF heeft zijn support, omdat het een organisatie is die gericht is op support en kennis-overdracht met grote inbreng van de lokale organisatie in Kenia, zonder de verantwoordelijkheden van betrokken mensen over te nemen. DKHF benadert een weinig onderkend probleem in Kenia.

JASMIJN TAM

Secretaris

Jasmijn heeft drie jaar geneeskunde achter de rug. Voordat ze echter aan haar co-schappen wilde beginnen, heeft ze besloten om eerst een master Health Care Management te volgen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Jasmijn's eerste aanraking met Kenia was tijdens de Minor Global Health van de studie geneeskunde. Tijdens een 6 weken durend bezoek aan het land leerde over hoe de gezondheidszorg daar geregeld is. Dit greep haar enorm aan. Ze is meteen een actie gestart om geld op te halen voor een school voor gehandicapte kinderen. Met 5000 euro ingezameld geld heeft ze de school enorm kunnen helpen.  Sindsdien wil ze betrokken blijven bij de verbetering van de gezondheidszorg in Kenia. Als secretaris is zij verantwoordelijk voor de verslaggeving van DKHF.

THOMAS REITSMA

Secretaris Extern

Thomas is consultant Innovatie & Strategie bij Capgemini. Na een bezoek aan West-Pokot in 2016 heeft hij ervaren hoe goed mensen het hebben in Europa, zeker wat betreft gezondheidszorg. Dit motiveert hem om zich in te zetten voor DKHF. In de functie van secretaris extern is hij verantwoordelijk voor de communicatie van de stichting met derden.

©2018 BY DUTCH KENYAN HEALTH FOUNDATION. PROUDLY CREATED WITH WIX.COM

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now